3. Hur gör man?

TAKE ACTION – Att sätta igång!

språng

Fördelarna med ett arbete inom direkthandel

När vi pratar om inkomstkällor och sysselsättningsalternativ så refererar vi ofta till de två vanligaste: anställning och  klassiskt företagande. Av dessa två är anställningen fortfarande nummer ett.

Men – om man nu inte hittar en anställning eller själv har några företagsidéer på lut, vad gör man då?
Ja, man kan ta den tredje vägen.
Man kan bli entreprenör inom direkthandel.

Fördelarna jämfört med de två andra alternativen är bl a att:

 • du inte behöver lämna det du sysslar med idag, för att starta upp 
 • du inte behöver ha en egen företagsidé, specialkompetens eller annat för att sätta igång
 • du har fördelen att vara länkad till ett företag som redan är etablerat och sköter alltifrån produktion och logistik till distribution och utbetalning
 • det är i princip riskfritt – då du kan börja och sluta ditt företagande när du vill
 • det är jämförelsevis mycket låga startkostnader jämfört med klassiskt företagande
 • du har mycket stor frihet i ditt företagande då du själv väljer när, var, hur och med vem du vill jobba
 • du kan, tack vare teknikens intåg i branschen, vara flexibel och arbeta internationellt
 • du bygger upp ett socialt nätverk samtidigt som du bygger ditt businessnätverk
 • med rätt fokus och mindset kommer dina inkomster att successivt öka samtidigt som din egen arbetsinsats minskar – vilket är styrkan med nätverk
 • din samarbetspartner välkomnar alla – oavsett ålder, kön, social- eller etnisk bakgrund

Så startar Du upp

skaka hand
1. Först och främst måste Du finna ett företag som intresserar dig som person och  där du även intresserar dig för företagets produkter. Anledningen till det sistnämnda är för att produkter ingår i själva företagandet.
Den vanligaste vägen att komma i kontakt med ett företag är att prata med någon som redan är aktiv och som erbjuder sig att introducera det för dig. Annars kan du titta under “Din samarbetspartner“, där ett antal Direkthandelsföretag finns representerade. Oavsett hur du kommer i kontakt med företaget, gäller det att finna en aktiv entreprenör som hjälper dig att registrera dig hos Direkthandelsföretaget, så du kommer i gång.
När man väljer sitt företag finns det vissa kriterier man bör beakta, om man vill finna ett så solitt och starkt företag som möjligt som sin partner. Dessa kriterier kan man också se som framgångsfaktorer. Dessa är bl.a. att företaget har en lång uppåtgående historia, att det fortfarande växer och förnyar sig, att deras produkter håller hög klass och kvalité samt har en marknad som efterfrågar vad de säljer.

När Du valt din samarbetspartner, fått hjälp att registrera dig och tagit del av företagets koncept tillsammans med din “upline” (se nedan), så är det dags att sätta igång med själva jobbet.

hjälpa2. Många som kommer i kontakt med ett DH-företag frågar sig ofta: Men vad är det egentligen jag ska göra? Enkelt sagt handlar jobbet i sig om att utöka sin samarbetspartners marknad genom att agera som företagets förlängda arm utåt, runt om i världen! Det gör du som entreprenör genom att ta till dig dessa tre ord: Lyssna  -Rekommendera – Hjälpa!

Genom att ”lyssna“ på människors behov av att antingen finna en produkt för ett specifikt behov eller att komma i kontakt med en ny inkomstkälla (vilket du är en länk till via din samarbetspartner) kan du ”rekommendera” antingen produkter som kan passa eller en inkomstmöjlighet. Individen i sin tur bestämmer sedan för att titta närmare på något av detta, och därefter får du möjligheten att ”hjälpa“ personen vidare till att köpa produkten eller starta upp sitt entreprenörskap med din partner!
När så produkter kommer i omlopp via kunder och/eller entreprenörer ” ökar företagets omsättningen per månad. Hur mycket just DU får betalat i ditt eget lands valuta för månadens omsättning, bestäms enligt det enskilda direkthandelsföretagets kompensationsplan.

Det många hittills har upplevt svårt är hur man ska närma sig frågan: Vad gör DU nu för tiden?
Att förklara vad man gör när man jobbar inom DH som entreprenör, har hittills varit svårare än att säga: Jo, jag jobbar i charken på Coop Forum.
Anledningen till det är för att den bild vi länge haft av vad som kännetecknar en företagare kontra en anställd är annorlunda inom DH.
En DH entreprenör är någonstans mittemellan dessa två, samtidigt som man också är kund till det företag man jobbar i.
Genom den nya rörelsen WORKSHIP vill vi idag lyfta och skapa förståelse för det nya småföretagandet inom DH så den biten ska bli mycket enklare!

Omsättning och kompensationsplan

kompplan

 • Kompensationsplan kallas den “lönestege” som varje entreprenör klättrar på och som visar hur inkomsterna stiger för varje steg du avancerar. Den tar hänsyn till produktomsättningen per månad, vilken du, kunder och nytillkomna entreprenörer är en del av. Denna kan variera månad för månad, då ingen entreprenör i förväg kan veta exakt hur många produkter som kommer att säljas under just den specifika månaden.

En kompensationsplan kan oftast vara svår att förstå sig på. En av anledningarna är för att man räknar i poäng istället för i valuta. Detta beror i sin tur på att företaget har sina entreprenörer runt om i världen och genom ett poängsystem så blir det enklare att omvandla poäng till det specifika landets valuta. Den andra anledningen är att den måste ta hänsyn till inte bara värdet av ditt eget arbete, utan även det arbete som andra utfört under samma månad och som också kommer dig till gagn. Företaget måste ha en väl utvecklad plan för att inte fälla sig själva till marken och hamna i en sits där det går ut mer pengar än det kommer in.
Allt det här håller dock företaget reda på, och behöver inte belastas entreprenörerna. Det är otroligt skönt för många som inte gillar siffror – mer än i börsen då! Alla företag har sin egen variant av kompensationsplan, så därför är det omöjligt att redogöra för dem alla här. Varje entreprenör måste själv titta igenom sin samarbetspartners plan. Det enklaste sättet är att fråga någon som redan arbetar i företaget, t ex sin sponsor eller upline (se nedan).

Att sedan de flesta företagen kommer från USA och att nivåerna på lönestegen har namn som ”Gold”, ”Diamond”, ”Manager” och ”Supervisor” är något man får ta med ett leende. För hur ofta blir man själv befordrad på sitt vanliga jobb med högre lön och en extra ”Gold”-stjärna i kanten? :)

Begrepp på vägen!

gruppenAndra begrepp inom branschen som är bra att känna till är ”sponsor, upline och downline”. En sponsor är den person som introducerat dig till businessen, den som hjälpt dig att registrera dig som företagets samarbetspartner och den som stöttar och hjälper dig framåt. En slags mentor kan man säga. Upline består av alla de personer som finns i rakt stigande led ovanför dig.  Dessa är de bästa att vända sig till för att få all hjälp du behöver för att lyckas med din business. Downline består av alla de personer som du i din tur hjälpt att starta upp sin egen business.

Har Du mer ytterligare frågor om hur det går till i businessen, klicka här så får du ett mer utförligt svar för vad som gäller för just din specifika situation! Räcker inte det, så skriv till oss genom att klicka på fliken “kontakta oss“.

Vi svarar på allt! :-)