Fördomar

Fördomar

Fördomar 2

Välkommen till “fördomssidan”.

Här får Du chansen att möta de vanligaste fördomarna som  har florerat kring branschen och arbetet som distributör/entreprenör.

Alltför många har alltför länge accepterat osanningar och missförstånd vad gäller branschen. Idag lägger vi fokus på att, en gång för alla, sprida ljus i den tunneln och på ett enkelt sätt ge svar på de vanligaste frågorna och funderingarna.

Ta del av detta och att hjälpa oss att föra sanningen vidare!

Mycket nöje! :-)

1. Är inte det här ett sådant där pyramidspel?

Kärnan i varje seriöst direkthandelsföretag handlar om produkter och inte endast om medlemmar som sätter in pengar i företaget som sedan ska vandra högre och högre i en pyramid av människor där alla ska få en liten procent av kakan, (vilket är typiskt för ”pyramidspelsföretag”). Den senare varianten innebär förr eller senare att ett sådant företag faller, pga att allt handlar om ingående pengar från medlemmar och inte om produkter i försäljning. Det är omsättningen av produkter som får företaget att växa och borgar för att provisionerna (jmf lönerna) kan behållas och stiga enligt kompensationsplanen för företaget. Samarbete och nätverkande är ledorden inom direkthandelsbranschen. Alla ska ha samma möjligheter att nå samma mål, oavsett när man sätter igång.

2. Handlar det om sälj?

Arbetsuppgifterna för en direkthandelsentreprenör är lite olika beroende på vilket företag man väljer att samarbeta med.
En del företag använder sig köpafortfarande mest av hempartyn som främsta källa till ökad omsättning. Då köper man in varor, åker ut och demonstrerar dem på hempartyn och får en del av sin inkomst i form av mellanskillnaden mellan inköps- och utpris. Samtidigt söker man efter nya entreprenörer som kan fortsätta att utöka företagets marknad.  Beroende på hur många nya entreprenörer du hjälper att sätta igång, får du betalt från företaget för allt som händer från dig och vidare. Hur mycket det i sin tur blir, räknas ut på olika sätt beroende på det enskilda företagets kompensationsplan.

Andra företag, som väljer tekniken som sin främsta säljkanal,  låter entreprenörerna dela ut ”nyckeln” dvs. koden till företagets hemsida, både till kunder och nya entreprenörer. På hemsidan sköter sedan varje person, kund som entreprenör, själva sina inköp. Fördelen med det, kontra hemparty, är att man slipper vara försäljare och  ligga ute med pengar för varor som i sin tur ska säljas. Man behöver inte heller åka ut på ”säljrunda” då försäljningen sköter sig själv via nätet.  Koden är istället länken mellan alla inblandade parter, som ett jättenätverk. På det viset håller företaget också reda på hur mycket provision var en ska ha.
Så, gillar du rollen som försäljare, att träffa många människor och gärna demonstrera produkter – så väljer du företag med det konceptet. Känner du för en enklare väg – så finns det lösningar även där!

3. Måste man ut och “värva” folk?

Man kan inte värva folk till att starta upp ett eget företagande. Det man kan göra är att lyssna på någon som uttrycker ett behov av att komma i kontakt med ett nytt inkomstalternativ. Därefter kan man erbjuda personen den möjlighet man själv valt att ta. Väljer sedan han/hon att starta upp så har han/hon fattat ett eget beslut om det!
Att sedan en entreprenör inom DH kontaktar och pratar med många människor om sin business, produkter och affärsmöjlighet beror på två saker: för det första så måste man finna människor på andra sätten än de traditionella, då man inte har tillgång till en egen butikslokal där man har produkter på hyllor och för det andra så får man mest betalt, enligt de flesta kompensationsplaner, för att utöka kåren av entreprenörer då det är dessa som ( i jämförelse med en kund som bara handlar åt sig själv) expanderar marknaden vidare.

4. Måste man köpa produkter själv, och varför i så fall?

gillaDe flesta människor vill tjäna pengar, inte göra sig av med dem. När man kommer i kontakt med denna form av inkomstmöjlighet, tycker man oftast att den låter bra. Sedan börjar man undra var man kan skriva på, och när pengarna börjar rulla in. Helst vill man inte köpa något  alls, eftersom det var inkomsterna man ville åt. Men då har man inte förstått vad som gäller, hur man måste tänka och hur ett företagande går till. Så här är det:
Oavsett vilket företagande du väljer - klassiskt, egen hemsida för produkter/tjänster eller via direkthandel – så måste du lägga in något själv i form av arbete och pengar. Något annat finns inte!

Jämför vi alternativen så ser vi att i ett eget klassiskt småföretagande gör du oftast det mesta själv och du tar också de största riskerna själv via stora lån. Väljer du istället att starta upp en egen hemsida, så måste du antingen ha kunskapen om hur man gör en sådan eller leja någon att göra det, samtidigt som du även lägger ner ytterligare pengar på det du tänker sälja och absolut på dyr reklam. Dessa båda alternativ kräver mycket vad gäller tid och pengar.

Startar du upp ett eget företagande via direkthandel, kan du sätta igång på direkten utan vare sig egna idéer, kunnande eller de mesta som kommer med att driva eget.  Du behöver inte ens sitta fast i lån och skulder, eller  lägga ner 40 timmar/vecka heller. Men du behöver, i de flesta fall, göra lite mer än prata med folk. Du behöver vara en del av företaget genom att ta del av företagets produkter.  En del av ditt arbete är ju att kunna rekommendera dessa till andra, och då är det viktigt att själv ha provat dem och lärt känna det du ger rekommendationer om!

4. Det är ändå bara de i “toppen” som tjänar mest, eller hur?toppen

Gör vi en jämförelse med ett vanligt företag tjänar oftast chefen mest och städerskan minst. Där råder ofta tydlig hierarki och pyramidstruktur. I direkthandelsbranschen har dock alla samma möjligheter att nå samma inkomstnivåer eftersom alla startar från samma plats och går mot samma mål. Det lutar mer mot den platta organisationen och nätverkandet. Samma modell som det talas varmt om idag av flera anledningar. Att vi får för oss att de bara är de i toppen som tjänar mest, härstammar nog från pyramidspelens framfart, då ovanstående påstående passar väl in där.

5. Jag tror inte på det där – Det funkar inte!

Den svåraste motsättningen av alla handlar om själva branschen i sig, och någons fasta övertygelse om att den inte fungerar. Men varför skulle den inte fungera? Faktum är den fungerar utomordentligt bra. Det som kanske däremot inte fungerar är entreprenören själv. Det kan bero på alltifrån att man har för höga förväntningar om “snabba cash”, att man ger upp för tidigt, att man inte tror på sig själv ordentligt eller har för dåliga arbetsrutiner. Det kan också handla om att fördomsfulla människor bemöter entreprenören på ett dåligt sätt som upplevs så jobbigt att man kanske väljer att sluta. Hittills kan man dock säga att branschen varit svårare än den är, just pga dessa förlegade fördomar. Människor har vänt branschen ryggen genom att tro på sånt som inte är sant. Av den anledningen har fördomarna blivit en sanning just därför.

6. Direkthandel, är det någon slags sekt, eller!

Inom det vanliga arbetslivet så är vi inte bortskämda med mycket. Hårt arbete är det enda som åstadkommer något, har länge varit en slags paroll i samhället. Men idag ser man att samverkan och nätverkande åstadkommer mycket mer! Inom direkthandeln har man varit duktig med att lyfta fram människor som det har gått bra för, som inspirationskälla för andra. Man har delat ut utmärkelser och annat som morötter. Det har inget med sekter att göra, utan är bara branschens sätt att lägga märke till och glädjas tillsammans med andra!

7. Blir man miljonär på det här?yes

Tillslut ska vi också tala om miljonärskapet!
En del säger att man blir miljonär av att jobba med direkthandel. Jag skulle nog vilja säga att om du jämför det du får med den tid du lägger ner i ett direkthandelsföretag,  så är det här jobbet mycket enklare, mindre tidskrävande och ger mer rent ekonomiskt för den tiden. Om man sedan blir miljonär eller inte på sin business, låter jag dock förbli osagt. Den möjligheten är densamma som för vilken annan småföretagare som helst som startar upp en egen verksamhet och hoppas den ska bära sig. En sanning är i alla fall att om du hittar rätt företag att samarbeta med, har ditt eget “varför” klart för dig, ett eget driv och samarbetar med trevliga hjälpsamma människor i din organisation – så har du hittat ett guldkorn i tillvaron som kan ta dig längre än du någonsin kunnat ana. Flertalet människor kan i alla fall tacka sitt arbete i branschen för de liv de lever idag – som de vill leva det!
Det som krävs för att komma dit, är i vilket fall som helst att ta ”tummen ur”, så att säga! 

”Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som saker blir svåra!”